Een betaalbare en kwaliteitsvolle woning is essentieel om ons leven vorm te geven. Onze thuis is de plaats vanwaar we letterlijk en figuurlijk vertrekken om te leren, te werken, … kortom, ons leven uit te bouwen. Jij kan meewerken aan een thuis voor iedereen en samen met ons kwaliteitsvol, toegankelijk, woonzeker en betaalbaar wonen in Vlaanderen mogelijk maken .
Het agentschap Wonen in Vlaanderen bestaat uit 7 afdelingen : de afdeling Premies en Woningkwaliteit, de afdeling Sociale Woonprojecten, de afdeling Financiën, de afdeling Klantenondersteuning, de afdeling Beleid, de afdeling Organisatieondersteuning en de afdeling Toezicht. Het agentschap heeft zowel medewerkers in dienst in Brussel als in de provinciehoofdsteden.
Als wooninspecteur kom je terecht in de dienst Handhaving van de afdeling Premies & Woningkwaliteit . Je zal deel uitmaken van het team Vlaamse Wooninspectie Vlabralim (Vlaams-Brabant en Limburg) , met standplaats Leuven of Hasselt
De Vlaamse Wooninspectie treedt strafrechtelijk op tegen krotverhuur en tracht daarbij eveneens het herstel van de woningkwaliteit na te streven. Onze wooninspecteurs voeren inspecties van woningen uit op locatie. Je gaat ter plaatse om controles uit te voeren en overtredingen op te sporen en/of vast te stellen. Je waakt er op die manier mee over dat de regelgeving met betrekking tot woningkwaliteit (en ruimtelijke ordening) nageleefd wordt. Je verhoort betrokkenen, stelt een proces-verbaal en herstelvordering op en zorgt voor de volledige en correcte afhandeling van het dossier. Je volgt dit dossier op totdat er volledig herstel is vastgesteld. Daarnaast neem je ook deel aan overlegmomenten met diverse stakeholders. Je werkt op het terrein samen met verschillende partners en je neemt initiatief om een netwerk uit te bouwen.
De inspecties voer je samen met een woningcontroleur uit. De woningcontroleur voert het technisch conformiteitsonderzoek uit, terwijl de wooninspecteur de andere noodzakelijke taken op zich neemt. De acties kunnen in sommige gevallen voor of na de standaardwerkuren doorgaan. De juridische opvolging van de dossiers gebeurt door de collega’s in Brussel.
Dit zijn voorbeelden van mogelijke taken:
Vind jij kwaliteitsvol wonen belangrijk? Wil je er mee op toezien dat de regelgeving correct wordt nageleefd? Zie je het niet zitten om altijd op kantoor te werken, maar ga je ook graag het terrein op? Lees hieronder dan zeker meer over het gezochte profiel en de selectieprocedure!
Leer hier Wonen in Vlaanderen beter kennen!
Werk je al bij de Vlaamse overheid?
Ontdek aan welke voorwaarden je als personeelslid van de Vlaamse overheid moet voldoen om te kunnen solliciteren via horizontale mobiliteit of bevordering in het selectiereglement onder de titel ‘deelnemingsvoorwaarden’.
Je wordt statutair aangeworven in een gezagsfunctie in de graad van adjunct van de directeur.
Je krijgt een salaris op basis van de vastgelegde salarisschaal NA111. Op
Je ontvangt de volgende voordelen: maaltijdcheques, gratis openbaar vervoer voor je woon-werkverkeer, een breed aanbod van leasefietsen, hospitalisatieverzekering, een financiële tussenkomst voor kinderopvang tijdens alle schoolvakanties, ...
Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstmis en Nieuwjaar.
Je activiteit bepaalt je werkplek. Zo kan je dus zowel op kantoor, van thuis uit of op een satellietkantoor werken.
Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid?
Diestsepoort 6, 3000 Leuven
Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Wacht niet langer en stel je vandaag nog kandidaat!
Dave Claerhout